fbpx

Utveckling, förväntningar och krav.

Skriven av christinarosenberg

juni 28, 2021

En god utgångspunkt när det handlar om utveckling, förväntningar och krav är att börja med sig själv. Genom att ställa konstruktiva frågor, gärna med en öppen inställning öppnas dörrar. Förväntningar är något som bringar hopp och längtan, men kan också orsaka stort missnöje och besvikelse. Det sistnämnda är vanligt när det kommer krav med förväntningarna som inte är realistiska eller kanske inte heller genomtänkta.

I mitt arbete som medium har jag ofta slagits med häpnad över vilka detaljer som andevärlden kan leverera. Den information och källa av visdom de levererar gör att man lätt kan tappa hakan för att kort därefter vilja ha mer. Och mer. Och mer. Förväntningarna ökar och kraven med dem. Det är den sämsta inställningen man kan ha för sin egen utveckling.

Genom att tacksamt ta emot det som givits, försöka förhålla sig en smula ödmjuk och öppen och vara tillåtande i den process som sker, öppnar sig möjligheterna och processerna med dem.

Jag tror att det är ett stort misstag att förvänta sig viss information från andevärlden eller ett medium precis exakt så som man önskar. Så fungerar inte livet vare sig på jorden eller i andra dimensioner.

De individer, entiteter, andar som lever sin existens i en annan dimension än vi på jorden är inte vare sig humorbefriade eller utan humör eller personlighet. De är som vi. En del har förvisso en betydande visdom vida överstigande vårt förstånd, vilket jag tror hänger samman med den utveckling de gått igenom som vi människor på jorden inte möjliggjort för då skulle vi inte behöva leva här. Många har uppfattningen om att just vi människor på jorden är de som är mest upplysta. Den uppfattningen delar inte jag.

Det finns gigantiska intelligenser i dimensioner utanför vår och det är en ynnest att bara få en smula av detta fantastiska. Det är min inställning och det fyller inte bara mig med lite mer förståelse utan även mitt hjärta med all den kärlek som existerar bortom både öga och känsla. Ändå är vår jord så underbart vacker.

För att då återgå till krav man lämpligt kan ställa på sig själv om man vill utvecklas medialt är, att sitta i stillhet. Att lära sig disciplinen att regelbundet söka stillhet i syfte att ”bara vara”. Utan tankar i den mån det går. För varje stund Du gör detta utövar Du tillståndet och lärandet i hur just Du känner Dig när Du är i stillhet. Det är en god vägledning för att därefter ta nästa steg att öppna upp för att sitta för andevärlden. Det lär Du Dig exempelvis på kurser och kan även med hjälp av filmer på youtube få pedagogisk vägledning att börja enkelt med att exempelvis öppna Dina chakran. Det är min rekommendation. Ju enklare desto bättre. Krångla inte till saker. Hjälp Dig själv att lyckas med det Du önskar företa Dig och var vänlig mot Dig själv.

En kursledare kan inte hjälpa Dig med att forcera fram något i Din utveckling, utan det är Du själv som skapar förutsättningarna med hjälp av en kursledare. Det är inte nödvändigtvis mängden praktiska övningar som är det ultimata, utan jag vill påstå att det är disciplinen. Koncentrationen. Behärskningen om Du så önskar. Ivern är sällan till nytta i syfte att verka tillsammans med andevärlden.

Jag tillhör inte dem som vill ägna mig åt ”underhållning” i arbetet med andevärlden. För mig är det en ynnest och jag vill inte slarva eller flamsa bort det. Däremot skojar jag gärna och använder gärna humorn i syfte att höjda frekvensen tillsammans med dem, och gärna med Er. Med respekt och hänsyn. 

Man bör vara medveten om att även andevärlden kan tröttna på oss. Ställer vi samma fråga gång efter annan, ställer krav som just Ditt ego vill höra, blir tjurig om Du inte får som Du vill så kommer i n t e andevärlden uppmuntra det. De ger det vi behöver. Jag har aldrig haft någon annan erfarenhet än att de ger oss det vi behöver. Kanske inte nödvändigtvis det vi tror att vi behöver.

Med seriositet kommer en annan tyngd in i sammanhanget och Du får därmed en annan dignitet på Ditt arbete och Din insats kommer bli väl mottagen. Du kommer själv känna det och jag kan garantera Dig att Du då själv blir hänförd över vad som ges till Dig.

Det är detta som är utveckling anser jag. 

Visst har vi ett visst mått av förväntningar på både oss själva och andra, men kanske är just dessa inte så intressant när vi befinner oss i nuet och koncentration. Inte sant?

Glöm alltså inte att det är Du som är verktyget. Kursledaren eller det medium Du väljer att vända Dig till är en kunskaps-/erfarenhetskälla Du kan använda Dig av och en form av koordinator, sen är det Du som är verktyget. Du väljer hur Du vill förhålla Dig och Dina tankar är något Du styr över. Lita på Din inre röst och intuition. Det är utmärkta ”röster” för Din utveckling.

Du kanske också gillar…

Lite om Uppstigningen

Lite om Uppstigningen

Inom spektrumet ”den spirituella/andliga världen” talar vi ofta om utveckling och ofta i samma mening använder vi...

Så kom då julaftonens morgon…

Så kom då julaftonens morgon…

En glädje med gemenskap för många och för andra något som minner om ensamhet, sorg, förlust, dålig ekonomi och kanske...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *