fbpx

Att utvecklas medialt och skynda på det hela. Går det?

Skriven av christinarosenberg

mars 9, 2021

På sätt och vis kan jag hålla med om att det är möjligt i viss mån. 

ALLA människor är mediala eftersom vi lever och har en ande och själ.

Tänk Dig att vi alla lever som om vi vore en gigantisk orkester där Du innehar Din roll, med Dig som instrument där Du kan delta och utvecklas och ingå som en självklar del i denna orkester. Utan den blir det ett tomrum och tillsammans med Dig utvecklas vi alla!

Vi spelar lite fel ibland och ibland spelar vi så fantastiskt bra att vi kan kvittra hela dagen.

Det finns ett värde i att spela lite fel ibland eftersom vi då både hör, känner och upplever vad vi inte önskar göra och då kan prova igen tills vi finner vår egen melodi tillsammans med andra. Det går alldeles utmärkt att spela solo också och utvecklas i Din egen energi, även om vi andra alltid finns med någonstans runt Dig. Du kan använda oss andra som förstärkare och även be oss tystna stundom i syfte att på egen hand vara Din egen förstärkare.

Grunden till medveten vald medial utveckling vill jag mena är lyhördhet, närvaro och stillhet.

Vi behöver vara stilla för att notera, känna, förnimma, bara vara och även lära oss disciplinen att vara så. I stillhet skapas goda förutsättningar för upptäckter både inom och utanför Dig.

Föreställningen om att sitta i stillhet, i meditation och tro att inga tankar existerar är en illusion. Att ställa sådana krav på sig skapar inget annat än stress, frustration och missnöje.

Förvisso kan vi uppleva fullständig tomhet, ungefär som när vi vilar ögonen på något för några sekunder. Då befinner vi oss helt i nuet vilket är en utmärkt vila då man omöjligt kan må dåligt på något vis, utan man bara är. Det är stunder vi kan uppleva detta. Att ställa krav på oss att vara i nuet i ex 20 minuter är orimligt.

Det är som att gå på semester i 2 veckor och förvänta oss att vi ska slappna av och känna oss lediga i samma stund vi lämnar vårt arbete och därefter under 2 veckor uppleva oss vara avslappnade och ”entledigade”. Nej, nej. Vi behöver varva ner, precis likadant behöver vi värma upp inför andra händelser som träning, förberedande föreläsning etc.

Genom att regelbundet söka stillheten stundom i vardagen och gärna meditera regelbundet skapar Du goda förutsättningar för att enklare ta in information genom Din sensitivitet och Dina känslor. Genom att börja där och vidare utveckla Din förmåga att sitta för andevärlden, vilket innebär att Du sitter med fötterna i golvet (i syfte att vara jordad), med kroppsdelar som inte korsar varandra, rak i ryggen och öppnar upp Dina chakran t o m kronchakrat skapar Du fina möjligheter att uppleva fina och fantastiska möten med andevärlden och även ta del av deras dimensioner bortom vår.

Jag vill uppmuntra att delta i en grupp för att främja Dina energier och ge Dig själv upplevelsen av förstärkning tack vare övriga gruppdeltagares energier. Det blir starkare energier och upplevelser då vi är s a s batterier till varandra. Vi är inte svaga när vi söker stillhet själva, mediterar eller sitter för andevärlden. Vi får helt enkelt mer kraft i vårt utövande tillsammans med andra.

Genom dessa övningar kan Du på sätt och viss ”skynda på” förloppet av Din mediala utveckling eftersom tillgängligheten till Dig såklart ökar, men det stannar inte bara där.

Genom Din egen personliga utveckling, i Din egen mognad som individ och människa ökar Dina möjligheter avsevärt eftersom det leder till ett ökat medvetande och närvaro även i Din vardag.

Personlig tillväxt och mognad leder till insikter och öppnar upp för inre visdom (som vi alla har tillgång till då vi är sprungna ur samma kärna) som ofta når bortom intellektet och egot.

När vi är öppna och intresserade av vårt eget beteende, orsak och verkan för att lösa känslomässiga ”knutor” och bättre förstå varifrån våra känslor kommer,  att de finns där av goda skäl, når vi insikter som är förlösande och ger oss frihet till att vara autentiska.

När vi som personer och ”verktyg” tar hand om vår själ, våra känslor, ombesörjer våra behov skapar vi de bästa förutsättningar för att även utvecklas medialt – och andligt.

Här kan vi sannerligen påskynda processen. När vi identifierar flaskhalsar i våra liv och löser upp dem skapar vi ett flöde som vidgar vår medvetande och vi kan kvickare och mer direkt se, uppleva och känna vår omgivning och det som sker inom oss själva. Det leder givetvis till att vi snabbare noterar händelser från andevärlden.

Det är ofta små, små signaler som andevärlden sänder ut till oss som ändå kan ge en mycket stark och konkret innebörd.

-Ja, det är lätt för Dig att säga Christina.

Nej, inte alls. Jag har bara blivit ännu mer lyhörd och inkännande. Bli det Du också så ska Du se vad som händer.

Det som motarbetar den här utvecklingen är:

-inskränkthet

-dömande

-egoism

-negativitet

-högmod

-arrogans och liknande.

Genom att undvika att göra antaganden så undviker Du även att döma, dessutom på felaktiga grunder. Om Du försöker förstå andras perspektiv håller Du Ditt eget ego halster. Genom att söka lösningar och möjligheter håller Du negativitet på avstånd. Fråga Dig själv och var innerligt ärlig och sann när Du svarar om Du upplever att Du kan ha ett högmod, så möt Dina rädslor istället så kommer inte Ditt ego längre behöva högmod som en oattraktiv följeslagare i Ditt liv.

Ställ samma fråga till Dig själv om Du är arrogant. Svara ärligt. Prioriterar Du Dina egna behov före andras? Struntar Du i vissa regler och skapar Dina egna? Låter Du Din vilja styra före hänsyn och omtanke om andra? Egot är definitivt något att arbeta med för oss alla.

Du kan inte förändra något Du inte känner till. Lika lite kan Du ge något Du inte har.

Däremot kan Du genom lite ansträngning söka information om Dig och bättre lära känna Dig, gärna tillsammans med någon annan eller flera i syfte att få feed-back och ta del av hur Du kan upplevas av andra. 

Det kan bli ett mycket tacksamt uppvaknande. Du kanske tror att Du är så ödmjuk och artig emedan andra i Din omgivning inte alls uppfattar Dig så. Kanske upplever Du Dig generös och givmild men andra kanske mer upplever Dig som manipulativ?

Du kanske är van att använda manipulation som ett medel då Du inte känner till någon annan metod? Det gör inte Dig till en dålig människa. Det gör bara att andra människor med större medvetenhet än Du undviker Dig utan att Du sannolikt förstår det.

Förstår Du hur knasigt livet ibland kan bli för att man inte riktigt förstår vad man kanske behöver förstå för sin egen utveckling? Ju mer man engagerar sig i sin utveckling desto mer givande och utvecklande blir det. Istället för skuld och kanske skam, kritik och negativitet byts information och insikter ut till insikter, kunskap, medvetenhet och inte minst glädje och energi!

Att arbeta med sin personliga utveckling och vara den dedikerad är oerhört berikande!

Den investering Du gör i Dig själv är livslång. Den dagliga uppmärksamhet Du ger Dig själv stundom i syfte att vara närvarande, i nuet, att vara uppmärksam, skänker Dig ett ständigt informationsflöde genom Dina sinnen och känslor främst. INTE intellektet och egot. Det är Dina sinnen och känslor som leder Dig rätt. Ge dem utrymme så kommer Du se.

Undvik relationer som inte gör Dig glad eller tillför Dig något. Sätt gränser för hur Du vill bli behandlad. Var inte rädd för att lämna det som inte känns bra. Spotta upp Dig och sätt ett högre värde på Dig för Din självkänslas skull och tillåt inte andra parasitera på Din godhet.

Se även upp med att vilja ha rätt och lägga energi på att “bevisa” eller förklara Dig till varför Du minsann har rätt att ha rätt. Här kommer egot in igen som en trist och dålig kompis.

Inse att dygnet endast har 24 timmar och några av de timmarna ska även vara ämnade för Dig. Dina behov. Du behöver äta, kissa, sova, vila, göra för Dig värdefulla saker.

Det här ÄR medial utveckling. Allting hänger ihop. Vill Du förvalta Din mediala utveckling väl, förvaltar Du Dig själv väl. Självklart kan man utesluta sig själv och bli ett fenomenalt medium men man blir aldrig andlig som person. Du avgör vem Du vill vara.

Bli Ditt autentiska jag! Tro på Dig själv och lita på att Du kan!

Du kanske också gillar…

Lite om Uppstigningen

Lite om Uppstigningen

Inom spektrumet ”den spirituella/andliga världen” talar vi ofta om utveckling och ofta i samma mening använder vi...

Så kom då julaftonens morgon…

Så kom då julaftonens morgon…

En glädje med gemenskap för många och för andra något som minner om ensamhet, sorg, förlust, dålig ekonomi och kanske...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *