fbpx

Nu är det många som vill ändra i sina liv och behöver det.

Skriven av christinarosenberg

december 1, 2020

Nu är det många som vill ändra i sina liv och behöver det.

Alla föds med en känsla av att ”just jag är speciell” vilket är både fantastiskt men kan även skapa stress. Kanske inte när man är barn, däremot när man blir äldre eftersom detta skall ställas i förhållande till vad som sker med omgivningen och jämnåriga.

Ofta handlar första delen av livet om att etablera sig. Bli någon. Skaffa sig ett yrke. Bilda familj. 

Andra delen av livet leder oss ofta in på att lyssna mer på våra egna innersta behov. När andra inte behöver oss i samma utsträckning och när vi kommit till en punkt i livet att vi vill ha ut mer. Vi vill må bättre helt enkelt.

Det kan vara så att man kan uppleva att man har allt men ändå inte känner sig tillfreds och så skuldbelägger man sig för det. 

Kanske upplever man att man inte kommit någonstans i livet. Att man känner sig misslyckad. Inte uppnått det där man önskat. Skuld och skam kommer ofta som handen i handsken om Du känner såhär. Så behöver Du inte känna. Välj bort det och välj in något Du hellre önskar.

Fokusera på det. Tvinga Dig om Du måste och ta hjälp. Det är ofta inte mycket tid som behövs för att komma på banan igen.

Det är lätt att livet blir till en jakt. Att jaga något som aldrig tar slut. Pengar, materiella ting, ära, bekräftelse osv. Det blir enkelt till en jakt som aldrig tar slut. Det finns alltid någon som har mer, syns mer, får mer bekräftelse, har mer pengar osv.

Tomheten kan lätt bli till ett beroende som man kan fastna i. Beroende kan se olika ut och behöver inte alltid vara relaterat till alkohol, droger, tabletter, arbete eller sexmissbruk. Beroende är kanske vanligare inom behovet av att bli bekräftad till varje pris. Jaga möjligheter och tillfällen, möten, träffa ”rätt” människor, sälja in sig själv på något vis.

Om Du kan känna igen Dig i detta, vilket jag tror vi alla kan lite till mans finns goda möjligheter att ändra inställning och mer ställa in siktet på vad Dina intentioner i livet är egentligen. Jag återkommer ofta till detta och för att bryta ner vad intentioner betyder föreslår jag att man fyller på med innehåll under följande rubriker:

  • Behov
  • Önskan
  • Vilja

Ange vad Du behöver, önskar och vill i Ditt liv. Blanda inte ihop önskan och vilja utan låt viljan vara tidsangiven och tillåt Dina önskemål få finnas som en grund till att få utvecklas till vilja. Behov är något så enkelt som ex sömn, mat osv. 

Försök att se det som inte känns bra som något Du kan förändra och inse att Du behöver en plan för att skapa en förändring. Utan en plan är det svårt att veta var man ska ta vägen.

Ofta står våra känslor i vägen för oss och det visar sig oftast genom att vi har svårt att fatta beslut, eller så fattar vi beslut utan att känna efter – och så kommer besvikelsen efteråt.

Dina känslor finns där av goda skäl, så lyssna till dem och tillåt dem få finnas.

Försök att undvika att döma, bedöma och analysera dem. Acceptera dem bara.

Varje dag och minut erbjuder livet Dig möjligheter att fatta nya beslut om Du önskar.

Du kanske vill byta jobb, få ett jobb, bryta upp, flytta, ha någonstans att bo, göra något meningsfullt, ingå i en gemenskap och andra väldigt mänskliga aspekter.

Innan Du fattar beslut kan det vara tacksamt att ta reda på vad Du vill till innan Du tänker att Du vill lämna och gå ifrån. Det är skillnad på till och från, och varför Du vill till eller ifrån.

Acceptans är något oerhört tacksamt och ibland mycket svårt att ta till sig av.

Det är svårt att acceptera att ens livskamrat kanske inte längre lever, eller att mitt barn aldrig kommer tillbaka igen. Låt det ta tid. 

Undvik att jämföra Dig med någon. Du är ju Du. Född speciell.

Du kanske också gillar…

Lite om Uppstigningen

Lite om Uppstigningen

Inom spektrumet ”den spirituella/andliga världen” talar vi ofta om utveckling och ofta i samma mening använder vi...

Så kom då julaftonens morgon…

Så kom då julaftonens morgon…

En glädje med gemenskap för många och för andra något som minner om ensamhet, sorg, förlust, dålig ekonomi och kanske...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *