fbpx

Har alla människor mediala förmågor?

Skriven av christinarosenberg

december 6, 2020

Ja, alla har mediala förmågor då vi alla är energi, omger oss av energi och lever av energi.

Förutsättningen för att använda sina mediala förmågor är att vi kan känna och använda våra sinnen. Genom träning lär vi oss att använda oss av känslor och sinnen i syfte att få och ge information, bekräftelse, förståelse, insikt och visdom inte minst.

Oavsett om Du tänker medialitet och mediumskap, intresserar Dig för det, arbetar med, eller för det så existerar det eftersom Du både känner och använder Dina sinnen.

Du lever, alltså finns Du. Mediumskapets ursprung går sannolikt tillbaka till människans födelse men däremot mer konkret information och utveckling kring området kan vi finna i litteratur så långt som tillbaka till 1800-talets senare hälft. Det kan vara klokt att undvika att fastslå när, var och hur med tanke på att all information om denna utveckling inte kan anses som samlad och rakt igenom enhetlig av den enkla anledningen av det saknas dokumentation även om det finns gott om berättelser, som ju också har ett värde.

Det kan överlag vara klokt att undvika antaganden och göra dem till sanningar, utan kanske snarare bjuda in utvecklingen för vidare information och upplysning.

Genom träning, praktiska övningar, en del teori och gärna andra människors erfarenhet skapas goda förutsättningar för medial konkret utveckling. Det Du och andra kan uppleva som logiskt begriplig.

Föreställ Dig att alla människor är som en orkester där varje människa genom sin nyfikenhet, önskan och vilja att få spela instrument utvecklar sina förmågor i takt med träning och samspel. Du kan spela ett instrument eller fler. Om Du är tondöv finns andra funktioner för Dig i en orkester ex en samordnare, förmedlare, ledare mm. Tack vare andras erfarenhet och Dina egna unika förmågor kan Du utvecklas inom många olika områden, såväl mediala som personliga.

Tro inte för ett ögonblick att Du inte kan! De gånger det kan upplevas som att man har begränsningar, inte kan, blir modfälld och liknande är sannolikt p g a känslomässiga blockeringar som i sig besitter väldigt tacksam och nyttig information. Det kanske inte direkt känns så, men vi alla vet hur det känns när vi gått igenom en utmaning och är ute på andra sidan. Alltså har vi upplevt hur det känns både att befinna sig i problemet och befinna sig ur problemet. Det är inget annat än ett problem. Ofta drabbade av känslor som vi upplever olustiga, svåra, tunga mm. Genom att undersöka dessa når vi för oss ovärdelig information på olika sätt som vi även kan använda som ett kalibreringsverktyg kan man säga. Ett verktyg som hela tiden får leva i takt med hur vi utvecklas och som hjälper oss tona in oss på var vi behöver vara och göra. Genom medvetenhet ökar Din sensitivitet och Du blir mer lyhörd, observant och inkännande.

Undvik att jämföra Dig med andra, utan försök lita till att Du precis som alla andra har unika förmågor Du kan utveckla om Du önskar. Du är ju Du. Det finns ingen i hela världen som har Dina fingeravtryck, bara en sådan sak! Tänk på det Du 😉 

Med hjälp av Dina känslor och träning av Dina sinnen lär Du Dig att känna igen vad som betyder vad.

Mediumskap är ett ämne och område lika stort som livet självt.

Det finns idag mycket bra litteratur i området och jag kan med värme rekommendera att läsa för mer information och samtidigt förhålla Dig sunt kritisk. Välj in och välj bort. 

Tro inte för ett ögonblick att Du är sämre än Din egen lärare eller författaren Du just läste boken av! Du måhända vara otränad inom vissa områden men det kan snabbt ändras genom träning och ökad medvetenhet. För de allra flesta tämligen enkelt.

Man får inte glömma bort att genom tider har människan eftersträvat makt, kontroll, ära och pengar. Det gäller inom alla branscher. Även denna.

En del människor mår bra av att tala om för andra människor vad de ska göra. Det är inte gott mediumskap och visar på avsaknad av ödmjukhet inför något större. Genom att erbjuda information och upplysning låter man den det berör avgöra själv.

Det är en balansgång och så länge egot är i schack hos utövaren brukar utvecklingen ske på ett mycket tacksamt sätt. Givande, innehållsrikt, tolerant och gärna disciplinerat för gott resultat. Disciplin är ett ord med innehåll som kan vara svårt att ta till sig, ändå så tacksamt för att bilda sig en uppfattning och få referensramar för sin egen utveckling. 

Det finns många områden inom mediumskap och det sägs att de alla är lika värda. Nja, det råder delade meningar om eftersom det är samma sak som inom konst kan tänkas. Det är i betraktarens ögon.

Det finns människor som behöver använda sig av att döma i syfte att själv framstå i bättre dager alternativt främja sina egna syften före visad hänsyn och respekt till andras förmågor.

Ta därför inte åt Dig om Du skulle uppfattas som mindre begåvad, kunnig eller kapabel. Det är inte för någon annan i egentlig mening att bedöma mer än Du själv, såvida Du inte ber om det eller tillåter.

Har Du för avsikt att arbeta med detta till förmån för andra, kommer det vara andra som bedömer Ditt arbete eftersom Du erbjuder en tjänst. Ju tydligare Du är med att informera om inom vilka ramar Du arbetar inom, behöver Du borga för dem. Det kan inte förväntas av Dig att leverera något annorlunda.

Våga tillåta någon som tar emot Dina tjänster att bedöma Dig. 

Våga lita på Dig själv och Din egen bedömningsförmåga.

Det finns ett engelskt ordspråk som lyder:

What is worth doing, is worth doing well. Det betyder i korthet att ”se till att det Du gör, görs väl” d v s slarva inte.

Det finns så många duktiga människor som plötsligt blir nonchalanta och börjar ta sina resultat för givna och börjar slarva. Det kommer aldrig leda till något gott resultat.

Jag tror snarare att, genom att sätta en ära i det Du gör och vara noga så kommer det gå bra!

Varför? Jo, därför att Du är noga.

Livet handlar om lärande och misstag. En del misstag gör man medvetet och andra omedvetet. Det är okej! Du lär Dig.

Jag har mycket svårt för att ta del av talangfulla människor som slarvar bort sin förmåga och inte respekterar den. Jag accepterar givetvis om man väljer det, däremot har jag svårt för slarv och särskilt när jag ser hur nära människor är att fullfölja det de förutsatt sig.

Jag ÄLSKAR att få vara där när de själva märker hur bra det går! Det är så roligt!

Javisst, om Du vill lära Dig pendla med en pendel, så kan Du!

Javisst, om Du vill lära Dig läsa av energier, så kan Du!

Javisst, om Du vill lära Dig öppna upp för andevärlden, så kan Du!

Där viljan finns, finns alltid en väg som passar Dig.

Människors förmåga att utvecklas är fantastisk och gränslös. Du är inget undantag.

Du kanske också gillar…

Lite om Uppstigningen

Lite om Uppstigningen

Inom spektrumet ”den spirituella/andliga världen” talar vi ofta om utveckling och ofta i samma mening använder vi...

Så kom då julaftonens morgon…

Så kom då julaftonens morgon…

En glädje med gemenskap för många och för andra något som minner om ensamhet, sorg, förlust, dålig ekonomi och kanske...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *